Startup-företaget Kind Designs har tilldelats Hummeltorp Evolution Award för sin roll som en förändringsmakare inom havs- och marinutmaningar! Kind Designs använder 3D-utskriftsteknik för att skriva ut levande havsväggar som efterliknar korallrev och mangrove. Havsväggarna fungerar som värdar för biologisk mångfald och förbättrar vattenkvaliteten. Väggarna har inbäddade vattenkvalitetssensorer som bidrar till ett globalt nätverk av vattendata.

Prisutdelningen skedde på eventet ”The Power and Promise of the Blue Economy” i Forth Lauderdale, Florida i USA där Hummeltorps vd Christer Otterström hade äran att få dela ut priset. Kind Designs tilldelades en prestigefylld glastrofé samt 5 000 USD för att utöka sin verksamhet.

Hummeltorp Evolution Award 2022 handlar om att driva positiv förändring för miljö och för människor. Klimatförändringarna är redan nu påtagliga, därför måste vi öka medvetenheten, skapa incitament och erkänna entreprenörerna i frontlinjen som försöker göra skillnad.

Amerikanska och svenska akademiker, företagsledare och miljöförespråkare har gått tillsammans för att stödja förändringsmakare som gör skillnad för miljön. För att skapa kommersiellt gångbara miljölösningar har organisationerna Swedish-American Chambers of Commerce, Institute for Sustainable Development, USA:s ambassad i Sverige och Hummeltorp grundat Hummeltorp Evolution Award.