Hummeltorps VD, Christer Otterström, har blivit utsedd till en av finalisterna i region Stockholm till utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year 2023. Christer har drivit företag från 16-års ålder i olika branscher och i flera delar av världen. Sedan 2017 har han drivit familjeföretaget Hummeltorp som på sex år har gått från en återvinningsgrad på 16 procent till hela 96 procent. Detta tack vare effektiviseringar, egenutvecklad ny teknik, nya metoder och specialmaskiner. Under samma tid har verksamheten dessutom minskat sitt klimatavtryck med 95%.

Efter omfattande nomineringsprocesser och intervjuer står det klart att Christer är en av de totalt tio entreprenörer inom fyra kategorier som gått vidare till regionfinalen den 24:e november. EY Entrepreneur Of The Year är en av världens största och mest prestigefulla utmärkelser för entreprenörer. Totalt har närmare 500 nomineringar från hela landet kommit in.

Det känns otroligt stort och hedrande att vara en av finalisterna. Nomineringen är en fin bekräftelse på hur viktiga verksamheter som skapar en positiv inverkan på samhället eller miljön är. Det är ett kvitto på att vi gör något rätt, säger Christer Otterström, VD Hummeltorp.

Hummeltorp återvinner schaktmassor men även sprängsten, betong och asfalt från byggprocesser och ser till att naturresurserna kan återanvändas, i första hand inom byggsektorn. I över 100 år har verksamheten varit en del av den cirkulära ekonomi. Hummeltorp återvinner idag byggmassor motsvarande 25 000 lastbilar per år.

Sveriges totala klimatpåverkan, enbart från byggprocesser, uppgår till tio miljoner ton koldioxid per år. Det är lika mycket som alla personbilar i Sverige släpper ut årligen. De utgrävda schaktmassorna, bara i Sverige, motsvarar årligen vikten av Globen drygt 2200 gånger om. Tänk om vi kunde eliminera dessa utsläpp, och fullt ut återvinna schaktmassorna, vilken enormt positiv inverkan det skulle ha på miljön. Det är bland annat här Hummeltorp gör skillnad, avslutar Christer Otterström.

För mer information, kontakta:

Christer Otterström, VD Hummeltorp

Christer@hummeltorp.se

+46 70 602 33 00

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder.
En oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen i Sverige utses även vinnare i kategorierna Entrepreneurial Winning Women, Young Entrepreneurship Of The Year och Best International Growth.