Den 30 november hålls Återvinningsgalan 2023 i Stockholm och Hummeltorps vd är finalist i kategorin ”Årets Återvinningsinspiratör”. Utmärkelsen går till en person som driver, engagerar och inspirerar andra när det gäller att öka återvinning och återanvändning, med andra ord till någon som gör skillnad.

Under det gånga året har Hummeltorp, med vd Christer Otterström i spetsen, skapat ett stort intresse för återvinning av byggmassor på internationell nivå. Organisationer som bland annat Swedish-American Chamber of Commerce (SACC), The Institute for Sustainable Development (ISD) i Washington D.C., The Global Enabling Sustainability Initiative (GeSI) och European Industrial Research Management Association (EIRMA) i Bryssel samarbetar med Hummeltorp i strävan att få hela byggbranschen att ställa om till ett cirkulärt tänk.

Hummeltorp är tillsammans med ISD initiativtagare till att samla internationella organisationer, universitet, forskare och företag till Green Innovation Network (GIN) och till att skapa Sustainable Valley, en grön global hubb, i Sverige med syfte att accelerera innovationer och den gröna utvecklingen.

Hummeltorp är en av tre finalister i kategorin Årets Återvinningsinspiratör med motiveringen: ”Hummeltorps vd Christer Otterström vill inspirera och påskynda omställningen till ett cirkulärt samhälle. På kort tid har Christer skapat ett stort, internationellt intresse för återvinning och återbruk av byggmassor.”

Det är enormt hedrande att vara en av finalisterna och vi är verkligen stolta. Vi har jobbat hårt för att uppmärksamma politiker, akademin, näringslivet och allmänheten på fördelarna med återvinning av alla massor från byggprocesser, säger Christer Otterström, vd Hummeltorp.

Återvinningsgalan arrangeras av tidningen Recycling, Återvinningsindustrierna och Avfall Sverige. Syftet är att driva utveckling, skapa delaktighet, visa upp de bästa exemplen och uppmärksamma branschen.