Det är med glädje och stolthet som Hummeltorp Sverige AB nu inleder ett omfattande sponsor- och återvinningssamarbete med Solvalla. Som ett resultat av samarbetet infördes den 4 januari Hummeltorp Solvallaserien på Solvalla som pågår under hela 2023.

Vi är väldigt stolta över att vara sponsor till Nordens största arena för travsport. Hummeltorp vill stötta och utveckla svensk trav samtidigt som vi uppmanar till klimatsmart återvinning, säger Christer Otterström, vd Hummeltorp.

Hummeltorp har länge fokuserat på att återvinna och omvandla fyllnadsmaterial, schakt- och bergmassor samt betong och asfalt till material som ofta har bättre egenskaper än den ursprungliga begränsade naturresursen, som till exempel materialet på Solvallas värmningsbana på innerplan. Sedan fyra år tillbaka återvinns även hästgödsel på Hummeltorps anläggning i Grödinge.

Ett samarbete med Solvalla har funnits sedan 70-talet och eftersom vi redan nu, tillsammans med bland annat Solvalla, utvecklar cirkulära specialmaterial som Hoof Ground™ för olika travbanor, arenor, träningsbanor, ridhus och hagar, speciellt anpassade för de olika användningsområdena, utökar vi det samarbetet. Förutom nya banunderlag har vi även utvecklat ett sätt att återvinna och omvandla hästgödsel till både energi och cirkulär jordförbättring. Det är såklart jätteroligt att ta samarbetet till nästa nivå genom rollen som sponsor till en ny elitserie på norra Europas huvudarena för travsport, avslutar Christer Otterström.

Hummeltorps Solvallaserie sker varje onsdag på Solvalla inom V86 med förhöjda prispengar till de aktiva och sänds oftast på Kanal 12 eller TV4. Loppet körs i tre olika klasser med försök och sammanlagt 5 finalomgångar under året.