”Christer Otterström har drivit företag sedan tonåren, såväl i Sverige som i USA. Men det dröjde nästan 30 år innan han klev in i familjeföretaget. Nu är målet 10 000 anläggningar i världen, som tar emot och återvinner byggavfall. Följ med Benjamin Dousa på en guidad tur bland Hummeltorps oräkneliga innovationer.”

Så börjar det uppsamlande reportage om Hummeltorps verksamhet i tidningen Företagarna. Christer Otterström, Hummeltorps vd, möter Företagarnas vd för att prata mer om Hummeltorps utvecklingsresa. En resa som drivs av höga ambitioner och visioner.

Familjeföretaget startade redan för över 100 år sedan och har drivits vidare av flera generationer. Från att en gång i tiden ha varit ett traditionellt jordbruk på en gård i Haninge – till att bli ett cirkulärt återvinningsföretag i Botkyrka som gör skillnad för framtida generationer med internationella visioner. Bland annat har vi ökat återvinningsgraden från 5 procent till hela 96 procent.

– Vi investerade 80 miljoner kronor på tre år för att modernisera och jobba mer cirkulärt. När jag la fram idén för pappa pekade jag på FN:s hållbarhetsmål och de EU-beslut som redan låg på bordet. ”Satsar vi nu ligger vi före konkurrenter” sa jag. Det är bara en tidsfråga innan företag som Skanska och NCC enbart jobbar med företag som vi, med cirkulära metoder, säger Christer Otterström.

Resan fortsätter och det långsiktiga målet är nu att starta 10 000 anläggningar runt om i världen. Det är ett ambitiöst mål, men vi är övertygade om att det går. Efter besök i Washington och samtal med ambassadörer, senatorer och guvernörer är 24 delstater i USA intresserade av återvinningsanläggningen som finns i Grödinge.

Läs hela reportaget om Christer Otterström och Hummeltorp här: https://www.foretagarna.se/nyheter/riks/2024/april/vd-moter-hummeltorp/

Foto: Oskar Omne