Nu när Almedalsveckan är avslutad och tankarna har fått tid att landa vill vi på Hummeltorp rikta ett stort tack till alla inblandade för värdefulla möten. Många delar vår övertygelse om att omställningen till ett cirkulärt samhälle, där byggmaterial och naturresurser återvinns i stället för att kasseras, är absolut nödvändigt.

Här är några höjdpunkter och reflektioner från de soliga dagarna i Almedalen:

♻ Viktiga diskussioner hos AMCHAM Sweden i ”The American Garden” om hur vi stärker handelsrelationer mellan Sverige och USA, och i synnerhet hur vi kan samarbeta för att öka återvinningen av viktiga naturresurser. Stort tack till Erik Ramanathan, USA:s ambassadör i Sverige, Marianne Drain, Senior Commercial Officer vid USA:s ambassad i Stockholm, Peter Dahlen, managing director AMCHAM Sweden, och Jakob Kiefer, tidigare svensk ambassadör i Chile och Peru samt tidigare ambassadör för Hållbara affärer, för intressanta samtal.

♻ Nordea anordnade en fantastiskt middag vid Tofta Beach House som bjöd på en mycket vacker solnedgång. Stort tack till bland annat Annika Winsth, Nordeas chefekonom och Peter Dalmalm, chef för företagsaffären Sverige, för inbjudan!

♻ Hummeltorps vd fick även äran att träffa Jan Eliasson, f.d. generalsekreterare FN, i Visbys gränder.

♻ Träff med astronaut Marcus Wandt, nyss hemkommen från rymden!

♻ Sist men inte minst har det varit oerhört givande att träffa nya och gamla bekantskaper, kollegor, partners och kunder. Vi ser fram emot att fortsätta dialogerna efter sommaren och tillsammans arbeta för att bättre ta vara på de resurser som vi redan har!

Stort tack till AMCHAM, Nordea, USA:s ambassad och många fler för dialog och en utsträckt hand för en gemensam sak.

På bild från vänster: Christer Otterström, vd Hummeltorp, Erik Ramanathan, USAs ambassadör i Sverige.