Den 30 november gick Återvinningsgalan 2023 av stapeln och vi är mycket glada att över att Hummeltorps vd, Christer Otterström, vann i kategorin Årets återvinningsinspiratör. Utmärkelsen går till en person som driver, engagerar och inspirerar andra när det gäller att öka återvinning och återanvändning, med andra ord till någon som gör skillnad.
Juryns motivering löd: Hummeltorps vd Christer Otterström vill inspirera och påskynda omställningen till ett cirkulärt samhälle. På kort tid har han skapat ett stort, internationellt intresse för återvinning och återbruk av byggmassor.
Ökad återvinning av byggmassor sparar på vår miljö, resurser, skyddar dricksvatten samt klimatet. Det finns enorm potential i att öka återvinningen i byggbranschen som generellt ligger på en återvinningsgrad på tio procent. Hummeltorps återvinningsverksamhet visar att det är möjligt, att i en bransch som hanterar enorma mängder byggmassor, återvinna över 95 procent. Det är det som har gjort att vi på kort tid lyckats inspirera beslutsfattare på både nationell och internationell nivå att inse värdet och vikten av återvinning. Jag är oerhört stolt över priset och det vore inte möjligt utan alla fantastiska medarbetare som dagligen får verksamheten att rulla, säger Christer Otterström, vd Hummeltorp.
Under det gånga året har Hummeltorp skapat ett stort intresse för återvinning av byggmassor på internationell nivå. Organisationer som bland annat Swedish-American Chamber of Commerce (SACC), The Institute for Sustainable Development (ISD) i Washington D.C., The Global Enabling Sustainability Initiative (GeSI) och European Industrial Research Management Association (EIRMA) i Bryssel samarbetar med Hummeltorp i strävan att få hela byggbranschen att ställa om till ett cirkulärt tänk. Hummeltorp är tillsammans med ISD initiativtagare till att samla internationella organisationer, universitet, forskare och företag till Green Innovation Network (GIN) och till att skapa Sustainable Valley, en grön global hubb, i Sverige med syfte att accelerera innovationer och den gröna utvecklingen.