Förra veckan hade Hummeltorps vd äran att delta på en representationsmiddag på Vasamuseet som anordnades av Colorados guvernör, Jared Polis. Bland de närvarande var guvernören, hans delegation och USA:s ambassadör i Sverige, Erik Ramanathan. Förutom en smakrik middag och en historisk miljö bjöd kvällen på samtal om framtida handelssamarbeten.

Hummeltorps återvinningsanläggning i Grödinge har väckt stort internationellt intresse. Inte mindre än 24 delstater i USA har visat intresse för att implementera liknande anläggningar. En av anledningarna till detta är att på global nivå återvinns endast några få procent av alla schaktmassor. Vi går fortfarande miste om stora möjligheter att återvinna viktiga naturresurser som har en enorm påverkan på miljön, klimatet och rent grundvatten.

Med en vision om att etablera 10 000 anläggningar världen över vill Hummeltorp ta vara på schaktmassor och restprodukter från byggprocesser som annars kasseras eller tippas på deponier.

Vi vill rikta ett stort tack till guvernör Jared Polis, ambassadör Erik Ramanathan och delegationen för deras stora intresse i dessa viktiga frågor!